Exaltacións gastronómicas. E para comer.... Lugo


Para promocionar a gastronomía lucense e os produtos autóctonos da provincia, a Deputación e a Asociacióncomer lugo 1 de Hostaleiros de Lugo promoven a campaña ‘Exaltacións gastronómicas....e para comer, Lugo’ na que participan 50 establecementos de 23 concellos.

Entre abril e novembro de 2019, estes restaurantes introducirán nas súas cartas menús cos produtos lucenses da mellor calidade como a merluza de Burela, o queixo do Cebreiro ou o porco celta....entre moitos máis das denominacións de orixe e indicacións xeográficas protexidas da provincia de Lugo. Acompañaranse de pan e galletas Daveiga, viño DO Ribeira Sacra e augardentes e licores tradicionais.

Anímaste a unha escapada gastronómica pola provincia de Lugo?. Estas son as datas, os restaurantes e os menús que poderás degustar.

 

paracomerlugo1
paracomerlugo2
paracomerlugo3

 

Calendario

  • 19 ao 28 Abril. 
    • Fabas de Lourenzá
    • Merluza do Pincho de Burela
    • CRDO Queixo Arzúa-Ulloa. 
  • 17 ao 26 Maio. 
    • Ternera Gallega Suprema Raza Rubia Gallega
    • Grelos de Galicia
    • CRDO Queixo do Cebreiro. 
  • 21 ao 30 Xuño:
    • Merluza do Pincho de Burela
    • Cordeiro de Raza Ovella Galega
    • Castañas de Galicia. 
  • 19 ao 28 Xullo. 
    • Bonito de Burela
    • Lacón Galego
    • Pementos de Mougán. 
  • 16 ao 25 de Agosto. 
    • Bonito de Burela
    • Castañas de Galicia
    • Pementos de Mougán.  
  • 20 ao 29 de Setembro. 
    • Porco Celta
    • Grelos de Galicia
    • Patacas de Galicia
    • Mel de Galicia. 
  • 18 ao 27 de Outubro. 
    • Fabas de Lourenzá
    • Ternera Gallega
    • Queixo do San Simón da Costa
    • Mel de Galicia 
  • 15 ao 24 de Novembro. 
    • Raza Galiña Mos
    • Grelos de Galicia
    • Pataca de Galicia
    • Queixo de Tetilla. 

Mapa

    Establecementos participantes

    Son Val, de Antas de UllaO Asador, de Barreiros;  A Lonxa, Cervecería Kiko y Casa Miranda, de Burela; Río Lea, de Castro de ReiRío de Oro, de CervoOs Pendellos Pulpería, Daydos y A Faragulla Brasería, de Chantada; Cantábrico y Complejo O Piñeiral, de A Fonsagrada; Casa Damián, O Lar, Xoyma y Hotel Leytón, de FozCasa Benigno, de Friol; Casa Gaibor, de GuitirizCamposCasa PacoMesón de AlbertoManuel ManuelOs Cachivaches, Porta de Santiago, Casa MaríaO Cincuenta e SeisCanedo, de Lugo; A Horta de Paula, de Mondoñedo; Tapería Centro do ViñoParador de Monforte de LemosO GreloGardenAbadía San SimónManuel Bistró y Hotel Cardenal, de Monforte de LemosO Rincón y Parada das Bestas, de Palas de ReiRectoral de Castillón, de Pantón; Sabe, de O PáramoCasa García, de Pedrafita do CebreiroSan Briz, da Pontenova; Parrillada Casa Torres, de QuirogaO Lar de ManoloParador de RibadeoEl Oviedo y A Mirandilla, de RibadeoPonte Ribeira, de Sarria, y Parador de VilalbaMontero y Mesón do Campo, de Vilalba.

    Produtos gastronómicos

    Nas xornadas empregaranse produtos de 21 Denominación de Orixe Protexida e Indicación Xeográfica Protexida:

    • CRDO Queixo de Arzúa-Ulloa
    • CRDO Cebreiro
    • CRDO Ribeira Sacra
    • CRDO San Simón da Costa
    • CRDO Queixo de Tetilla
    • IXP Faba de Lourenzá
    • IXP Grelos de Galicia
    • IXP Castaña de Galicia
    • IXP Lacón Galego
    • IXP Pemento de Mougán
    • IXP Pataca de Galicia
    • IXP Mel de Galicia
    • IXP Augardentes e Licores tradicionais de Galicia
    • IXP Ternera Gallega, ACRUGA (Ternera Gallega Suprema Carne de Rubia Gallega
    • ABSA (Merluza do Pincho de Burela e Bonito de Burela)
    • AVIMOS (Raza Galiña de Mos)
    • ASPORCEL (Raza Porco Celta)
    • ASOVEGA – BOAGA (Raza Ovella Galega)
    • AFAPAN (Asociación Provincial de Fabricantes de Pan de la Provincia de Lugo) e Galletas Da Veiga

    Descarga o díptico informativo aquí

    Máis información en http://eparacomerlugo.com/

    Paracomerlugo4
    Paracomerlugo5
    Paracomerlugo6